با قامتی سرافراز گرچه مجروح و حبس کشیده ایستاده ایم

صفحات

۱۳۸۹ مهر ۱۷, شنبه

از آبان ماه گران می‌شوند: بنزین، گازوئیل، نفت سفید، نفت کوره، گاز مایع، گاز طبیعی و برق

گزارشها از احتمال افزایش همزمان قیمت ۷ حامل انرژی با آغاز اجرای هدفمندی یارانه‌ها در آبان ماه حکایت دارد.
به گزارش مهر، براساس برنامه‌ریزیهای انجام شده، قرار است در آبان ماه امسال سوت اصلاح قیمتها به صدا در‌آید تا اقتصاد ایران دوره جدیدی از فعالیت خود را آغاز کند؛ دوره‌ای که از آن به عنوان انجام اصلاحات ساختاری در اقتصاد کشور یاد می‌شود.
گزارشهای دریافتی از جلسات هدفمندی یارانه ها در دولت که با حضور مقامات ارشد اجرایی برگزار می‌شود، نشان می دهد که قیمت ۷ حامل انرژی با آغاز اجرای هدفمندی یارانه ها – در آبان ماه – به طور همزمان افزایش می یابد.
بنزین، گازوئیل، نفت سفید، نفت کوره، گاز مایع، گاز طبیعی و برق ؛ ۷ حامل انرژی ای هستند که قیمتهای آنها به صورت همزمان، تغییر خواهند یافت.
بنزین
سید شمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره بنزین ۴۰۰ تومانی با آغاز اصلاح قیمتها گفته است: “حتما شاید بشود.”
در حال حاضر ظرفیت روزانه تولید بنزین در داخل با محاسبه طرح ضربتی اجرا شده، ۶۶ میلیون لیتر و میزان مصرف روزانه این فرآورده سوختی نیز به طور متوسط ۶۵ میلیون لیتر است.
هم اکنون قیمت هر لیتر بنزین یارانه ای ۱۰۰ تومان، بنزین معمولی آزاد ۴۰۰ تومان و بنزین سوپر ۵۴۰ تومان است.
گازوئیل
هم اکنون ظرفیت تولید روزانه گازوئیل کشور در حالی به ۸۵ میلیون لیتر رسیده که مصرف روزانه این فرآورده سوختی نیز تقریبا به میزان تولید گزارش شده است. قیمت گازوئیل هم اکنون ۱۶۰ ریال است.
برق
بنابراعلام دولت، قیمت برق در راستای اجرای هدفمندی یارانه ها قرار است فردا یکشنبه تعیین تکلیف نهایی شود. گزارشها حاکی از آن است که قیمتهای برق برای بخشهای مختلف تبعیضی – ترجیحی خواهد بود. به عبارت دیگر، قیمت‌گذاری برق به نحوی خواهد بود که همچنان از مناطق گرم و بخشهای کشاورزی و صنعت حمایت شود.
در حال حاضر تولید برق در اوج ۴۱ هزار مگاوات و مصرف برق در اوج ۴۱ هزار و ۶۰۰ مگاوات گزارش شده است، البته بخشی از نیاز مصرف، در زمان اوج از واردات تامین می شود، ضمن اینکه ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور ۵۶ هزار مگاوات است.
هم اکنون قیمت برق خانگی، صنعتی و کشاورزی به ترتیب ۱۶۵ ، ۲۰۶ و ۲۱ ریال به ازای هر کیلو وات ساعت است، این در حالی است که قیمت جهانی برق به طور متوسط ۱۲ سنت در هر کیلو وات ساعت اعلام شده است. همچنین قیمت تمام شده برق (با احتساب سوخت یارانه ای ) ۸۳۲ ریال است.
گاز طبیعی
هم اکنون میزان تولید گاز طبیعی در کشور ۶۰۰ میلیون متر مکعب در روز گزارش شده است. گاز مشترکان خانگی به ازای هر متر مکعب ۱۰۰ ریال است که هم اکنون برای دهکهای مختلف درآمدی و مصرف، این رقم پلکانی افزایش می یابد.
در حال حاضر قیمت هر متر مکعب گاز واحدهای کشاورزی ۱۵۸ ریال، خدمات ۲۵۰ ریال، مراکز آموزشی و مدارس ۹۰ ریال، نانوایی ها ۴۸ ریال، اماکن دولتی ۹۰ ریال، هتلها و مسافرخانه ها ۱۵۸ ریال، پالایشگاه‌ها ۱۵۸ ریال، پتروشیمی‌ها ۱۵۸ ریال، نیروگاه‌ها ۴۹ ریال و مساجد و حسینیه ها ۹۰ ریال است.
گاز مایع
در حاصل حاضر میزان تولید و مصرف گاز مایع در کشور برابر شده به طوری که هم اکنون میزان تولید این فرآورده سوختی ۶۵۰۰ تن در روز اعلام شده است. در همین حال، قیمت تولید هر متر مکعب گاز مایع ۵۰۰۰ ریال تمام می شود ولی به مصرف کننده ۵۰ ریال فروخته می‌شود.
نفت کوره و سفید
میزان تولید روزانه نفت کوره ۷۶ میلیون لیتر گزارش شده است که از این میزان، به طور متوسط روزانه ۵۰ میلیون لیتر به نیروگاه‌ها تحویل داده و مابقی با قیمت فوب خلیج فارس صادر می‌شود.
همچنین میزان تولید نفت سفید کشور در روز بیش از ۲۱ میلیون لیتر گزارش شده است. قیمت نفت سفید در داخل کشور ۱۶۵ ریال است، این در حالی است که قیمت این فرآورده سوختی در بازارهای جهانی از قیمت بنزین بالاتر است
  • Digg
  • Sphinn
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google
  • Furl
  • Reddit
  • StumbleUpon
  • Donbaleh
  • Technorati
  • Balatarin
  • twitthis

0 نظرات:

ارسال یک نظر

 
ساخت سال 1388 نزدیک به سحر.قدرت گرفته با بلاگر تبدیل شده به سیستم بلاگر توسط Deluxe Templates. طراحی شده بوسیله Masterplan. . بهینه شده برای سیستم فارسی مجتبی ستوده